Wanneer uw kind autisme (ASS) heeft, merkt u waarschijnlijk dat de wereld soms net wat ingewikkelder voelt voor hem of haar. Drukke situaties, onduidelijke verwachtingen of sociale contacten kunnen zorgen voor stress, verwarring of overprikkeling.
Bij RMNDS staat de beleving van úw kind centraal. Ieder kind is uniek, en autisme uit zich bij ieder kind anders. Daarom kijken we samen naar wat uw kind nodig heeft om zich prettiger, veiliger en meer begrepen te voelen — thuis, op school en in contact met anderen.
Begrip door heldere uitleg
Een belangrijk onderdeel van de coaching is psycho-educatie. Op een rustige en kindvriendelijke manier leg ik uit wat autisme is, en hoe het invloed kan hebben op gedrag, denken en prikkelverwerking.
Dit helpt uw kind om zichzelf beter te begrijpen — én helpt ouders, leerkrachten en andere betrokkenen om beter aan te sluiten bij wat uw kind nodig heeft.
Werken met ‘Geef me de 5’
Als leidraad gebruik ik de methodiek ‘Geef me de 5’, ontwikkeld door Colette de Bruin. Deze positieve, praktische aanpak brengt overzicht en structuur door vijf eenvoudige vragen te beantwoorden:
Wie? Wat? Waar? Wanneer? Hoe?
Deze duidelijkheid geeft kinderen houvast, vermindert spanning en vergroot het zelfvertrouwen.
Aandacht voor de omgeving
Autisme raakt niet alleen het kind zelf, maar ook het gezin en de omgeving. Daarom is er in de coaching ook aandacht voor de rol van ouders, broers, zussen, leerkrachten en andere naasten.
Samen kijken we hoe u uw kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen — op een manier die helpend is voor het kind én haalbaar is voor u als ouder.
Coaching op maat
De begeleiding is altijd afgestemd op de hulpvraag, het tempo en de belevingswereld van uw kind.
Of het nu gaat om overprikkeling, communicatie, emotieregulatie of het omgaan met veranderingen — ik bied praktische en betrokken ondersteuning.
Samen bouwen we aan meer rust, duidelijkheid en vertrouwen.
Uw kind is goed zoals het is. Coaching kan helpen om samen sterker te staan.
Heeft u vragen of wilt u kennismaken? U bent van harte welkom.
Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf.
Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent? Ben je vastgelopen op school of werk?
Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.
Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.