Over mij

Ik ben Annemieke Palsrok. Ik ben 44 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen. Nieuwsgierigheid naar mens en dier zit al van jongs af aan in mijn bloed. Vandaar dat ik na de middelbare school de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben gestart

Na mijn afstuderen in 2002 ben ik als sociotherapeut begonnen in de kinder- en jeugdpsychiatrie als sociotherapeut op een kliniek voor kinderen. Daarna deed ik ervaring op bij de dagbehandeling voor adolescenten en ontdekte ik mijn affiniteit met gezinsbegeleiding. Na een opleiding tot intensief gezinsbegeleider, volgde ik nog een opleiding tot systeemtherapeutisch werker en ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG). 

 

Werkervaring

Ik heb gewerkt met kinderen en jongeren met ADHD, autisme, hechtingsproblematiek, trauma, angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Als gezinsbegeleider en systeem therapeutisch werker heb ik me daarnaast bezig gehouden met het kind of de jongere in het gezin. Als ouderbegeleider heb ik ouders begeleid in hun eigen proces en dat van hun kind.

Ik heb kennis of ervaring met de volgende methodieken:

  • cognitieve gedragstherapie
  • denken + doen= durven training + exposure training (voor kinderen en jongeren met angstklachten)
  • Doepressie training (voor jongeren met stemmingsklachten)
  • Emotieregulatietraining
  • Crisis signaleringsplan (of stoplicht methode)
  • Geef me de vijf, ik ben speciaal training (bij autisme)
  • teamtraining basiskennis schematherapie
  • systeemtherapeutische technieken zoals o.a. familieopstellingen en een genogram
  • training ‘levend verlies’
  • suicide preventietraining
  • cursus trauma en innerlijke verdeeldheid

Eigen ervaring

In 2017 werd ik ineens overvallen door een burn-out. Ik kwam er gaandeweg achter dat ik lange tijd op een automatische piloot ben doorgegaan en niet goed voor mezelf gezorgd had. En zo kwam ik zelf bij een psycholoog terecht en leerde ik de andere kant van de medaille kennen. En nee, daarin voelde ik me zeker niet altijd gehoord of begrepen. Hoe kan je het ook begrijpen als je het zelf nooit hebt mee gemaakt?

Als ervaringsdeskundige in burn-out weet ik hoe het is om vast te lopen. Niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk. Ik weet hoe het voelt als je hoofd ‘aan’ blijft, zelfs als je niks meer kunt. En hoe lastig het is om je grenzen te voelen, laat staan om ze te bewaken.

Juist daarom kan ik je begeleiden vanuit herkenning, rust en vertrouwen.
Niet met kant-en-klare oplossingen, maar met ruimte voor jouw verhaal, jouw tempo en jouw herstelproces.

In mijn begeleiding combineren we systemisch werk met ervaringskennis – zodat je niet alleen begrijpt wat er speelt, maar ook echt weer gaat voelen wat jij nodig hebt.