Over mij

Ik ben Annemieke Palsrok. Ik ben 44 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen. Al jong merkte ik dat ik affiniteit had met kinderen en wist ik dat ik graag kinderen wou helpen.

Na de middelbare school heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en afgerond aan de Haagse Hogeschool. Daarna ben ik gaan werken als sociotherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie (Youz in Den Haag). Ik ben begonnen als sociotherapeut en mentor op de kliniek voor kinderen tot 12 jaar en ben daarna op de dagbehandeling voor adolescenten tot 22 jaar gaan werken.

 

Werkervaring

Naast sociotherapeut ben ik me verder gaan specialiseren in ambulante gezinsbegeleiding en systeem therapeutisch werk. Ik heb hiervoor de opleiding Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding en de opleiding voor Systeem Therapeutisch Werker afgerond (Post-HBO). De laatste jaren heb ik gewerkt als ambulant behandelaar, ouderbegeleider en systeem therapeutisch werker bij Youz. Ik heb gewerkt met kinderen en jongeren met ADHD, autisme, angststoornissen, depressieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb als ambulant behandelaar jongeren geholpen met angstklachten en depressieve klachten. Als gezinsbegeleider en systeem therapeutisch werker heb ik me daarnaast bezig gehouden met het kind of de jongere in het gezin.

Ik heb geleerd dat het zinvol is om begeleiding te bieden bij de mensen thuis. Daar gebeurt het en daar zal ook de verandering tot stand moeten komen. Vaak voelen mensen zich tevens prettiger in hun eigen omgeving. Als ouderbegeleider heb ik me bezig gehouden met het ondersteunen en begeleiden van ouders, waarvan hun kind in behandeling was.

Ik heb kennis of ervaring met de volgende methodieken:

  • cognitieve gedragstherapie
  • denken + doen= durven training + exposure training (voor kinderen en jongeren met angstklachten)
  • Doepressie training (voor jongeren met stemmingsklachten)
  • Emotieregulatietraining
  • Crisis signaleringsplan (of stoplicht methode)
  • Geef me de vijf, ik ben speciaal training (bij autisme)
  • teamtraining basiskennis schematherapie
  • systeemtherapeutische technieken zoals o.a. familieopstellingen en een genogram
  • training ‘levend verlies’
  • suicide preventietraining
  • cursus trauma en innerlijke verdeeldheid

Ervaringsdeskundigheid

In 2017 heb ik een burn-out gehad en zelf de andere kant van de medaille mee gemaakt. Dit was niet alleen zwaar voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. Ik ontdekte hoe ik (onbewust) geneigd was gevoelens weg te stoppen en hoe dit erin was geslopen. Deze spiegel heeft me geleerd mezelf meer te accepteren zoals ik ben.

In mijn werk helpt het als ervaringsdeskundige om mensen met burn-out klachten of psychische klachten beter te begrijpen en te ondersteunen.

Collega’s omschrijven mij als: zorgvuldig, geduldig, professioneel, betrokken, nauwkeurig en steunend.