Angst

Coaching bij Angst: Rust in je hoofd, ruimte in je leven

Angst kan je leven ongemerkt overnemen. Misschien pieker je veel, vermijd je situaties of voel je je voortdurend gespannen of onveilig — ook als daar geen directe reden voor lijkt te zijn. Angstklachten kunnen verlammend werken, maar je hoeft er niet in te blijven hangen.

Met coaching help ik je stap voor stap weer regie te krijgen over je gedachten, gevoelens en gedrag. Niet door je angst weg te drukken, maar door er anders mee om te leren gaan.

Begrip, inzicht en praktische tools
Tijdens de coaching is er ruimte om te delen wat je ervaart, zonder oordeel. Samen onderzoeken we waar je angst vandaan komt, wat het in stand houdt, en wat jou kan helpen om vrijer te gaan leven.

We werken met technieken uit onder andere de cognitieve gedragstherapie, ademwerk, en lichaamsgerichte oefeningen. Je leert:

  • je angstsignalen herkennen;
  • anders omgaan met piekergedachten;
  • je lichaam tot rust te brengen bij spanning;
  • stapsgewijs situaties aan te gaan die je nu nog vermijdt.


Voor wie is coaching bij angst geschikt?
Deze begeleiding is bedoeld voor mensen die last hebben van:

  • constante onrust of paniekgevoelens;
  • sociale angst of faalangst;
  • angst voor controleverlies of perfectionisme;
  • vermijding van bepaalde situaties (zoals reizen, spreken in het openbaar of contact met anderen).


Coaching is geschikt als je gemotiveerd bent om te werken aan verandering, op een tempo dat bij jou past. Het is ook een goede aanvulling op therapie, of als vervolg of gedurende de wachttijd op psychologische hulp.

Je bent niet je angst
Angst is een deel van jou, maar het hoeft je leven niet te bepalen. Coaching helpt je om weer vertrouwen, veerkracht en vrijheid te ervaren. We kijken samen niet alleen naar wat je tegenhoudt, maar ook naar wat jou vooruit kan helpen.

Je hoeft niet moedig te zijn om te beginnen — beginnen is al moedig genoeg.

Wil je meer weten of een kennismaking plannen?
Je bent welkom. Neem gerust contact op voor vragen of een vrijblijvend gesprek.

Kind en jeugd

Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf. 

(Jong)volwassenen

Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent?  Ben je vastgelopen op school of werk? 

Bedrijven

Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.

Scholen

Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.