Angst kan ongemerkt steeds meer grip op je leven krijgen. Misschien pieker je veel, voel je je gespannen of vermijd je situaties waar je voorheen moeiteloos doorheen ging. Soms lijkt er geen duidelijke reden, maar voelt je lijf alsof het continu ‘aan’ staat.
Angstklachten kunnen je vrijheid flink beperken. Je wereld wordt kleiner, je vertrouwen wankel. Maar je hoeft er niet in vast te blijven zitten.
In coaching werken we stap voor stap aan herstel van rust, vertrouwen en regie.
Niet door je angst te negeren, maar juist door te leren hoe je ermee om kunt gaan – op een manier die bij jou past.
Er is ruimte voor jouw verhaal. We nemen de tijd om te onderzoeken wat je ervaart, waar het vandaan komt en wat je helpt om verder te komen.
We maken gebruik van technieken uit onder andere cognitieve gedragstherapie, ademwerk en lichaamsgerichte oefeningen. Je leert:
Faalangst of sociale angst
Misschien herken je het: de angst om te falen, niet te voldoen of afgewezen te worden. Je probeert het goed te doen, misschien zelfs perfect, maar van binnen voel je vooral onzekerheid of spanning.
Faalangst en sociale angst kunnen je stilhouden terwijl je eigenlijk vooruit wilt. In coaching krijg je inzicht in waar deze patronen vandaan komen – en wat je nodig hebt om losser, steviger en vrijer in contact met jezelf en anderen te staan.
Voor wie is deze coaching geschikt?
De begeleiding is bedoeld voor mensen die:
Coaching kan een waardevolle aanvulling zijn op therapie, of helpend tijdens een wachttijd voor psychologische hulp.
Je bent niet je angst
Angst is iets wat je ervaart – het ís niet wie je bent. Coaching helpt je om weer ruimte te voelen, keuzes te maken vanuit rust, en je leven stap voor stap terug te claimen.
Je hoeft niet zeker te weten hoe. Je hoeft alleen te beginnen. Dat is al genoeg.
Nieuwsgierig of dit bij je past?
Je bent welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op voor meer informatie.
Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf.
Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent? Ben je vastgelopen op school of werk?
Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.
Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.