Ben jij iemand die snel overprikkeld raakt in drukke omgevingen? Die intens aanvoelt wat anderen nodig hebben? Die diep nadenkt, veel waarneemt en soms overweldigd raakt door emoties of stemmingen van anderen?
Dan is de kans groot dat je een hoogsensitief persoon (HSP) bent.
Hoogsensitiviteit is geen stoornis of probleem. Het is een manier van zijn – een temperamentkenmerk dat gepaard gaat met verfijnde waarneming, diepe verwerking en een groot empathisch vermogen. Maar als je niet goed weet hoe je ermee omgaat, kan het je uitputten in plaats van verrijken.
Wat kan coaching je brengen?
Veel HSP’s lopen vast omdat ze:
In coaching help ik je om jouw hoogsensitiviteit beter te begrijpen, te accepteren én er gezond mee om te gaan. Zodat je niet langer alleen bezig bent met overleven, maar weer rust, balans en ruimte ervaart.
Met een systemische blik
In mijn werk als systeemtherapeutisch werker kijk ik niet alleen naar jou als individu, maar ook naar het grotere geheel: jouw familiesysteem, de omgeving waarin je bent opgegroeid, de patronen die je onbewust hebt meegekregen.
Veel hoogsensitieve mensen hebben al vroeg geleerd zich aan te passen. Soms uit loyaliteit aan ouders, uit angst voor afwijzing of uit het gevoel “anders” te zijn. In coaching kijken we naar waar die patronen vandaan komen en hoe je ze stap voor stap los kunt laten.
We onderzoeken onder andere:
Voor wie is HSP-coaching geschikt?
Deze coaching is helpend als je:
Ik bied coaching in de regio Westland, Hoek van Holland en Maassluis.
Nieuwsgierig of dit bij jou past? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf.
Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent? Ben je vastgelopen op school of werk?
Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.
Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.