Kindercoaching bij angstklachten

Kindercoaching bij Angstklachten: je kind weer laten stralen

Soms zit een kind niet lekker in zijn vel. Het maakt zich veel zorgen, durft bepaalde dingen niet meer of piekert voortdurend over wat er mis kan gaan. Angst hoort tot op zekere hoogte bij het opgroeien, maar wanneer het het dagelijks leven belemmert, is het fijn als er iemand meedenkt.

Ruimte voor gevoel, steun voor groei
In de coaching werk ik op een speelse en laagdrempelige manier. Ieder kind is anders, dus de begeleiding wordt afgestemd op wat jouw kind nodig heeft. Soms is dat praten, soms tekenen, bewegen, spel of ontspanningsoefeningen.

Ik help je kind om:

  • te begrijpen wat angst is en waar het vandaan komt
  • emoties te leren herkennen en benoemen
  • anders om te gaan met spannende gedachten
  • stap voor stap nieuwe dingen te durven
  • meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Voor wie?
Kindercoaching is geschikt voor kinderen die:

  • angst om fouten te maken of te falen (faalangst)
  • moeite met nieuwe situaties, slapen of alleen zijn;
  • schoolweigering of buikpijn/hoofdpijn zonder medische oorzaak;
  • sociale angst of verlatingsangst;
  • veel piekeren of controle willen houden.

Samen met ouders
Als ouder wil je niets liever dan dat je kind zich veilig en vrij voelt. Daarom betrek ik jullie als ouder(s)/verzorger(s) bij het proces. Je krijgt handvatten om je kind thuis te ondersteunen en om op een helpende manier om te gaan met de angst.

RMNDS is er voor kinderen en ouders in en rond het Westland.

Kind en jeugd

Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf. 

(Jong)volwassenen

Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent?  Ben je vastgelopen op school of werk? 

Bedrijven

Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.

Scholen

Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.