Burn-out

Herstellen van burn-out – begeleiding vanuit herkenning en rust

Voel je je opgebrand, leeg of voortdurend overprikkeld? Dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om woorden te geven aan wat er in je omgaat. Vaak begrijpt je omgeving het niet écht – en misschien begrijp je het zelf inmiddels ook niet meer.

Als ervaringsdeskundige in burn-out weet ik hoe het is om vast te lopen. Niet alleen in je hoofd, maar ook in je lijf. Ik weet hoe het voelt als je gedachten blijven razen, terwijl je nergens meer toe komt. Hoe lastig het is om grenzen te voelen – laat staan om ze te bewaken.

Juist daarom begeleid ik je vanuit herkenning, rust en vertrouwen.
Niet met snelle oplossingen, maar met ruimte voor jouw verhaal, jouw tempo en jouw herstelproces.

In mijn begeleiding combineer ik systemisch werk met ervaringskennis. Zo leer je niet alleen begrijpen wat er speelt, maar ook weer écht voelen wat jij nodig hebt.

We doorlopen daarbij globaal drie fases:

1. Begrip en acceptatie
We beginnen met het creëren van rust en inzicht. Wat is er gebeurd? Hoe is het zo gekomen? Je leert signalen herkennen, spanning loslaten, omgaan met piekeren en schuldgevoelens, en stap voor stap meer ruimte nemen voor herstel.

2. Inzicht en verandering
In deze fase onderzoeken we dieperliggende patronen, overtuigingen en copingmechanismen. Wat houd je onbewust in stand? Je ontwikkelt nieuwe inzichten én vaardigheden, die je gaat oefenen in het dagelijks leven.

3. Herstel en opbouw
Langzaam bouw je je dagelijkse taken weer op – in je werk, je relaties en je vrije tijd. De geleerde vaardigheden worden steeds meer eigen. Waar nodig is er contact met een werkgever of bedrijfsarts om de terugkeer goed te begeleiden.


Gun jezelf een plek waar je mag landen, voelen en opladen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Heb je vragen of wil je eerst even kennismaken?
Voel je vrij om contact met me op te nemen. Ik denk graag met je mee. Een vrijblijvend gesprek kan soms al verhelderend zijn.

Kind en jeugd

Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf. 

(Jong)volwassenen

Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent?  Ben je vastgelopen op school of werk? 

Bedrijven

Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.

Scholen

Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.