Je voelt je leeg, opgejaagd of constant ‘aan’. Herstellen lukt niet, hoe hard je het ook probeert. Misschien weet je ergens dat je te lang bent doorgegaan – en voel je nu vooral verwarring, onrust of verdriet.
Een burn-out dwingt je om stil te staan. Niet omdat je zwak bent, maar omdat je lichaam en geest niet anders meer kunnen.
In de coaching bied ik ruimte om te vertragen, op adem te komen en opnieuw verbinding te maken met jezelf.
Vanuit rust, erkenning en ervaring begeleid ik je stap voor stap in je herstel. Niet met kant-en-klare adviezen, maar met aandacht voor wat jij voelt, denkt en nodig hebt.
Thema’s die vaak terugkomen in de begeleiding:
- het herkennen van grenzen en signalen van je lichaam
- omgaan met spanning, schuldgevoel en overprikkeling
- inzicht in patronen die je hebt ontwikkeld om te overleven
- stap voor stap weer vertrouwen krijgen in je eigen ritme
- het hervinden van richting en betekenis in je leven of werk
Herstellen van burn-out is niet alleen een kwestie van uitrusten. Het vraagt om zachtheid, bewustwording en ruimte. Je hoeft dat niet alleen te doen.
Voel je welkom om contact op te nemen.
Voor vragen, een vrijblijvend gesprek of gewoon om te delen waar je staat. Ik denk graag met je mee.
Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf.
Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent? Ben je vastgelopen op school of werk?
Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.
Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.