Je voelt je moe. Niet zomaar moe, maar diep uitgeput. Alsof je energie langzaam is weggelekt en je alleen nog maar probeert vol te houden. Misschien slaap je slecht, ben je snel overprikkeld of voel je je onrustig zonder precies te weten waarom.
Burn-out ontstaat vaak langzaam. Je hebt lang sterk moeten zijn, gezorgd, volgehouden. Tot het niet meer ging.
Burn-out coaching biedt je ruimte om stil te staan, te voelen en opnieuw contact te maken met jezelf.
We onderzoeken wat jou heeft uitgeput, welke patronen een rol spelen, en wat jij nodig hebt om echt te herstellen – stap voor stap, in jouw tempo.
In de coaching is er aandacht voor:
- Herstel van rust en overzicht
- Omgaan met stress, piekeren en schuldgevoelens
- Leren voelen en bewaken van je grenzen
- Systemische thema’s zoals familie, werkdruk of rollen die je (onbewust) op je neemt
- Opnieuw richting vinden in werk en leven – op een manier die bij jóu past
Je hoeft het niet alleen te doen. In de begeleiding is er ruimte voor alles wat er is – zonder oordeel. Vanuit rust, herkenning en respect.
Wil je meer weten of een eerste gesprek plannen?
Je bent van harte welkom om contact op te nemen. Samen kijken we wat jij nodig hebt om weer op adem te komen.
Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind(eren) en streeft ernaar dat een kind zich steeds zelfstandiger kan ontwikkelen en uiteindelijke als volwassene op eigen benen kan staan. Maar, dit gaat niet altijd vanzelf.
Merk je dat je last hebt van spanning, burn-out klachten of ervaar je weinig plezier in het leven? Lukt het je moeilijk om bij je gevoelens te komen en weet je eigenlijk niet goed wie je zelf bent? Ben je vastgelopen op school of werk?
Te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Wanneer er sprake is van een zeer langdurige (soms wel jarenlange) blootstelling aan te hoge (werk)stressoren kan dit leiden tot een burn-out. Burn-outs hebben gevolgen voor de gezondheid, het ziekteverzuim en de inzetbaarheid van de werknemer. Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden.
Ook docenten krijgen steeds vaker te maken met psychische klachten van leerlingen. Als docent kan je veel betekenen voor de leerling. Niet alleen door te signaleren, maar ook door het gesprek aan te gaan of net even een andere aanpak te gebruiken.